TALOUSARVIOALOITE 171/2009 vp

TAA 171/2009 vp - Heli Järvinen /vihr ym.

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen kevyen liikenteen väylän rakentamisen suunnitteluun välille Anttola—Lähteelä Kerimäellä

Eduskunnalle

Anttola—Lähteelä-tie Kerimäellä on vilkkaasti liikennöity pääväylä, jonka varrella asuu kymmeniä perheitä. Välillä Anttola—Lähteelä ei ole kevyen liikenteen väylää, joten koululaiset, perhepäivähoitajat, kävelijät ja polkupyöräilijät joutuvat kulkemaan autotien pientareella. Pyörätie mahdollistaisi työpaikkaliikennettä Savonlinnaan, sillä matkaa on vain alle kymmenen kilometriä ja kevyen liikenteen väylä ulottuu jo kaupungista Lähteelään asti. Tie on erityisen vaarallinen, ja sillä on kesäisin sadan kilometrin tuntinopeusrajoitus. Anttola on vahvasti kasvava asuinympäristö Savonlinnan ja Kerimäen välissä.

Eri kulkumuotojen toimintaedellytyksien turvaaminen on tärkeää, jotta erilaiset taajamien palvelut, työpaikat, koulut ja muut toiminnot ovat myös autottomien asukkaiden saavutettavissa ja jotta autoton liikkuminen — kävely ja pyöräily — voi olla kilpailukykyinen vaihtoehto auton käytölle.

Edellä olevan perusteella ehdotamme,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2010 talousarvioon momentille  31.10.20 lisäyksenä 100 000 euroa kevyen liikenteen väylän suunnitteluun ja rakentamiseen välille Anttola—Lähteelä Kerimäellä.

Helsingissä 25 päivänä syyskuuta 2009

  • Heli Järvinen /vihr
  • Pauliina Viitamies /sd
  • Lenita Toivakka /kok
  • Olli Nepponen /kok
  • Jari Leppä /kesk
  • Katri Komi /kesk

​​​​