TALOUSARVIOALOITE 37/2009 vp

TAA 37/2009 vp - Marko Asell /sd 

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen Nokian Menkalan urheilukentän kunnostamiseen

Eduskunnalle

Nokialla sijaitseva Menkalan urheilukenttä on aktiivisessa käytössä niin seurojen kuin koulujen ja päiväkotienkin toimesta. Alueena kyseinen liikuntapaikka on suuri ja etäisyydeltään lähellä kaupungin keskustaa ja kouluja. Kentän kehittäminen on kuitenkin jäänyt, vaikka sille on tarvetta. Alueella pelataan jalkapalloa ja muita joukkuepelejä. Kentän kova alusta on savisuutensa takia erittäin pölyävä ja siksi heikkotasoinen liikuntapaikaksi.

Alueelle on suunniteltu tekonurmikenttää ja siitä on eräs yrityskin valmis tekemään kaupungin kanssa yhteistyötä. Monen kaupungin talous on kuitenkin tällä hetkellä kireä, jolloin monista investoinneista luovutaan, vaikka taloutta ja työllisyyttä elvyttäviin hankkeisiin olisi hyvä panostaa. Myös pienten yritysten mahdollisuudet suuriin investointeihin ovat vastatuulessa. Nämä ongelmat ovat arkipäivää myös Nokialla.

Valtio on erilaisin teemahankkein avustanut eri alueita ja kuntia, jotta elvyttävää rakentamista tänä taantuman aikana syntyisi. Lisäksi ministeriöllä on mahdollisuus tukea yrityksiä de minimis -tuella, eli vähämerkityksellisellä tuella. De minimis -asetuksen puitteissa yritykselle on mahdollista maksaa tukea enintään 200 000 euroa kolmen verovuoden aikana. Summassa tulee huomioida kaikkien eri viranomaisten yhteensä de minimis -tukena kyseisenä ajanjaksona myöntämä rahoitus. Tuki voi olla lähtökohtaisesti tarkoitettu mihin tahansa yrityksen kustannuksiin, kunhan yrityksen kaikki eri lähteistä kolmen verovuoden aikana saama de minimis -tuki ei ylitä 200 000 euron rajaa. Menkalan lämmitettävän tekonurmikentän kustannusarvio on noin 450 000.

Edellä olevan perusteella ehdotan,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2010 talousarvioon momentille  29.90.50 lisäyksenä 200 000 euroa Nokian Menkalan urheilukentän kunnostamisen aloittamiseen.

Helsingissä 25 päivänä syyskuuta 2009

  • Marko Asell /sd

​​​​