TALOUSARVIOALOITE 437/2009 vp

TAA 437/2009 vp - Esa Lahtela /sd 

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen Kontiorannan varuskuntakerhorakennuksen rakentamiseen

Eduskunnalle

Prikaati on joutunut luopumaan Upseeri- ja Päällystökerhojen käytössä olleista rakennuksista Kontiorannan kaavajärjestelyihin liittyen. Nyt on perustettu Kontiorannan Varuskuntakerho, jossa mm. em. kerhot ovat jäseninä. Jäseninä tulevat olemaan lisäksi prikaatin koko palkattu henkilöstö sekä yhdistyksistä mm. Prikaatin Kilta, Päällystön Naiset ry ja Kontiorannan Sotilaskotiyhdistys ry.

Varuskuntakerholta puuttuu tällä hetkellä sopiva kokoontumistila. Suunnitelmissa on, että mikäli sopiva toimitila saadaan, on se kaikkien jäsenyhdistysten käytettävissä. Lisäksi tilassa toimisi vuokralla ravintolapalveluja tarjoava yritys. Tila olisi vuokrattavissa esim. perhejuhlien yms. järjestämispaikaksi ja palvelisi näin koko lähialuetta.

Hankkeen ensimmäinen toteutusvaihtoehto voisi olla Kontiorannan asuntoalueella olevan vanhan kivisaunan peruskorjaus ko. tarkoitukseen. Esitetty kustannusarvio on Kruunuasunnot Oy:n antama.

Kustannusarvio on 350 000 euroa (vuokra 15 euroa/m2/kk, 34 000 euroa/a).

Edellä olevan perusteella ehdotan,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2010 talousarvioon momentille  27.10.01 lisäyksenä 350 000 euroa Kontiorannan varuskuntakerhorakennuksen rakentamiseen.

Helsingissä 25 päivänä syyskuuta 2009

  • Esa Lahtela /sd

​​​​