TALOUSARVIOALOITE 588/2009 vp

TAA 588/2009 vp - Olli Nepponen /kok ym.

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen Haukivuoren ja Pieksämäen välisen tien kunnostamiseen

Eduskunnalle

Haukivuoren ja Pieksämäen välillä on tie 4474 Haukivuori—Nykälä—Porsaskoski. Tien varrella on kyläkauppa ja koulu sekä jonkin verran pysyvää ja etenkin kesäasutusta. Useimmat alueen maatilat harjoittavat myös matkailuelinkeinoja. Seudulla on mm. Koskentila-niminen kalastusmatkailua harjoittava yritys. Alueen yrittäjät ja eteläsuomalaiset vierailijat valittavat jatkuvasti huonosta tienkunnosta ja liikenneyhteyksistä.

Nykälä on seudun keskustaajama, jossa kyläkaupan lisäksi toimivat baari, kirjasto ja kyläapteekki. Nykälässä on rivitalo vanhuksille ja säännöllisesti kulkevat koulukyydit sekä myymäläauto.

Tie 4474 on huonossa kunnossa, ja kevään ja syksyn kelirikot tekevät liikennöinnin vaikeaksi ja vaaralliseksi. Tien alkuosa, Haukivuorelta muutama kilometri Nykälään päin, kestopäällystettiin muutama vuosi sitten, ja nyt olisi välttämätöntä saada kestopäällyste myös tien loppuosalle.

Edellä olevan perusteella ehdotamme,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2010 talousarvioon momentille  31.10.20 lisäyksenä 200 000 euroa Haukivuoren ja Pieksämäen välisen tien 4474 kunnostamiseen.

Helsingissä 25 päivänä syyskuuta 2009

  • Olli Nepponen /kok
  • Jari Leppä /kesk
  • Heli Järvinen /vihr
  • Katri Komi /kesk 
  • Pauliina Viitamies /sd

​​​​