TALOUSARVIOALOITE 677/2009 vp

TAA 677/2009 vp - Pentti Oinonen /ps ym.

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen kevyen liikenteen väylän rakentamiseen välillä Kirkonkylä—Pappilanmäki Rautavaaran kunnassa

Eduskunnalle

Pohjois-Savossa Rautavaaran kunnassa sijaitsee Kirkonkylän ja Pappilanmäen välisellä tiellä numero 87 vaarallinen, noin yhden kilometrin pituinen osuus, jota joutuvat käyttämään sekä ajoneuvot että jalankulkijat rintarinnan.

Kyseinen vaarallinen osuus kantatiestä 87 on profiililtaan kuoppa, jonka takia varsinkin raskaat kuorma-autot joutuvat ottamaan molempiin suuntiin alamäessä vauhtia päästäkseen ylös mäkeä. Tämän johdosta ajoneuvojen nopeus nousee vaarallisen voimakkaaksi tällä tieosuudella. Kantatietä käytetään erittäin paljon tavarakuljetuksiin ja työmatka- sekä asiointiliikenteeseen.

Pappilanmäen alue on viime vuosina houkutellut asutusta, ja kantatie 87 on ainut väylä, jota pitkin ihmiset voivat kulkea kohti Kirkonkylää ja sieltä takaisin. Jalankulkijat, kuten koululaiset, lastenrattaiden kanssa kulkevat vanhemmat sekä vanhukset, käyttävät joka päivä kyseistä osuutta. Viime vuosina kasvaneen liikennemäärän vuoksi erityisesti kuorma-autojen aiheuttamien imujen takia läheltä piti -tapauksia on sattunut useita. Talvisin tie on lisäksi liukas.

Edellä olevan perusteella ehdotamme,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2010 talousarvioon momentille  31.10.20 lisäyksenä 220 000 euroa kevyen liikenteen väylän suunnittelemiseen ja rakentamiseen Kirkonkylän ja Pappilanmäen välille kantatien 87 varrelle Rautavaaran kunnassa.

Helsingissä 25 päivänä syyskuuta 2009

  • Pentti Oinonen /ps
  • Raimo Vistbacka /ps
  • Pietari Jääskeläinen /ps
  • Pirkko Ruohonen-Lerner /ps
  • Pertti Virtanen /ps

​​​​