Kansainväliset parlamenttienväliset järjestöt
Eduskunta osallistuu säännöllisesti yhdeksän monenkeskisen kansainvälisen järjestön toimintaan. Yhteistyötä hoitamaan valitaan valtuuskunnat, joiden toimikausi on vaalikausi. Täysistunto valitsee Suomen valtuuskunnan kolmeen parlamentaariseen yleiskokoukseen (PN, EN, ETYJ). Muut valtuuskunnat (Itämeri, Arktinen, PA UfM, Nato PA, ASEP) nimeää puhemiesneuvosto. Kaikki eduskunnan jäsenet ovat Parlamenttienvälisen liiton (IPU) jäseniä, mutta toimintaan osallistuu säännöllisesti kansanedustajien keskuudessaan valitsema johtokunta (IPU:n Suomen ryhmä).
Parlamenttienvälinen liitto (Inter-Parliamentary Union) on vanhin kansainvälinen parlamentaarikkojärjestö (perustettu 1889) ja ainoa, jossa ei ole hallitustenvälistä yhteistyöelintä. Muiden parlamentaaristen foorumien yksi tärkeä tehtävä on seurata hallitustenvälistä toimintaa kyseisessä järjestössä.
Edustukset toimielimiin jaetaan eduskuntaryhmien valtasuhteiden ja koon mukaan. Valinnat tehdään pääsääntöisesti vaalikauden alussa. Kansanedustajien työ kansainvälisissä järjestöissä on kokouksiin ja seminaareihin osallistumista ja niissä vaikuttamista. Pohjoismaiden neuvostossa ja Euroopan neuvostossa työn painopiste on valiokunnissa.