​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ 

​Besök riksdagen

Du är välkommen att besöka Riksdagshuset genom att delta i en guidad visning. Alla riksdagens plenum är också öppna för allmänheten, liksom evenemangen i Infocentrum (ingång F) och Riksdagsbiblioteket (ingång C). ​På grund av det rådande coronaläget är dock plenisalens publikläktare och Infocentrum stängda tills vidare. Riksdagsbiblioteket öppnar med begränsad service den 4 oktober.

D​istansvisning via Teams 

På grund av coronaepidemin ordnas inga guidade visningarna i Riksdagshuset tills vidare​​. I stället för de guidade visningarna erbjuder vi nu visningar på distans via Teams. För tillfället tar vi emot bokningar för januari och februari​​.​

Distansvisningen tar omkring 45 minuter.

Du kan boka en distansvisning via Teams på svenska genom att vara i kontakt med guiderna: oppaat@riksdagen.fi​

​Inga guidade visningarna i Riksdagshuset tills vidare

På grund av det rådande coronaläget ordnas inga guidade visningarna i Riksdagshuset tills vidare. Vi tar inte heller för tillfället emot nya reserveringar.

I väntan på att de guidade visningarna fortsätter kan du bekanta dig med Riksdagshuset genom en virtuell 3D-visning. Börja 3D-visning här​.

Frågor angående guidningarna kan du ställa per e-post oppaat(at)riksdagen.fi eller per telefon 09 432 2027 (telefontid kl. 9.30​-11.30). Se också vanliga frågor om de guidade visningarna.​

​Riksdagen stöder demokratiundervisningen i skolorna

Riksdagen stöder demokratiundervisningen i skolorna genom att reservera  guidningstiderna i maj för skolornas riksdagsbesök. Guidningstiderna för maj läggs bakom ett lösenord som ges endast till lärare. Läraren får lösenordet genom att be om det via e-post till oppaat(at)riksdagen.fi.

Följ plenum från läktaren

Plenisalens publikläktare är stängd till vidare.

Då coronarestriktionerna inte längre är i kraft är du igen välkommen att följa plenum från läktaren. Läktaren öppnas 15 minuter innan plenum börjar (ingång B). Ingången är tillgänglig för rörelsehindrade personer. Alla besökare som kommer för att följa plenum måste genomgå säkerhetskontroll. Observera att man inte får ta med sig mat och dryck genom säkerhetskontrollen.

Att tänka på vid besök i riksdagen

Enklaste sättet att ta sig till riksdagen är att åka kollektivt. Sträckan från järnvägsstationen eller busstationen i Kampen är mindre än en kilometer till fots. Riksdagen har ingen gästparkering för privatbilar. Det finns Helsingfors stads avgiftsbelagda parkeringsplatser och privata parkeringshus i närheten av riksdagen.

 

   ingång B är i nordöstra hörnet av byggnaden på Mannerheimvägen

Riksdagshusets ordkarta hittar du här