Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Parlamenttienvälinen liitto keskustelee rauhasta, osallistamisesta ja suvaitsevaisuudesta

Julkaistu 9.3.2023 11.20
IPUn lippu kaupunkimaisemassa.

​Kuva: Pierre Albuoy / Parlamenttienvälinen liitto IPU

Parlamenttienvälinen liitto keskustelee rauhasta, osallistamisesta ja suvaitsevaisuudesta

​Parlamenttienvälisen liiton IPUn kevään yleiskokouksen pääteemana on rauhanomaisen rinnakkaiselon ja osallistavien yhteiskuntien edistäminen sekä suvaitsemattomuuden torjunta. Kokous järjestetään Bahrainin Manamassa 11.–15. maaliskuuta.

Yleiskokouksen lopuksi parlamentaarikot julkaisevat kaksi päätöslauselmaa, joiden sisältöjä on valmisteltu IPUn eri komiteoissa. Päätöslauselmista toinen käsittelee kyberhyökkäyksiä ja -rikollisuutta ja toinen sitä, mitä kansalliset parlamentit voivat tehdä metsien hiilinielujen säilyttämiseksi.

”Kokouksen yleiskeskusteluaihe tarjoaa mahdollisuuden edistää kansojen välistä rauhaa, mutta se antaa myös mahdollisuuden alueen maiden ihmisoikeustilanteen kriittiselle tarkastelulle, minkä useat maat, Suomi mukaan lukien tulevat käyttämään”, sanoo Suomen IPU-ryhmän puheenjohtaja Heli Järvinen (vihr.).

Vuonna 1889 perustettu IPU (Inter-Parliamentary Union) on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö. Järjestön jäseninä on 178 parlamenttia.

Suomen IPU-ryhmän johtokunnasta Manaman yleiskokoukseen osallistuu Heli Järvisen lisäksi Merja Kyllönen (vas.).​

IPUn kokoussivu "146th Assembly and related meetings"​

Aihealueet
Kansainväliset asiat