Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Turvallisuuspolitiikka ja huoltovarmuus kiinnostavat vierailevia brittiparlamentaarikkoja

Julkaistu 27.9.2022 12.15

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen ja Ison-Britannian IPU-valtuuskunta tapasivat Eduskuntatalon pääaulassa, kun Vanhanen oli matkalla vastaanottamaan Norjan puhemiehistöä ja britit lähdössä opastetulle kierrokselle.

Turvallisuuspolitiikka ja huoltovarmuus kiinnostavat vierailevia brittiparlamentaarikkoja

Ryhmä kokeneita brittiparlamentaarikkoja vierailee Suomessa 26.–28. syyskuuta keskustelemassa ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä tutustumassa muun muassa huoltovarmuuteen. Vieraat kuuluvat Parlamenttienvälisen liiton IPUn Ison-Britannian valtuuskuntaan, ja he vierailevat Suomessa eduskunnan IPU-ryhmän kutsusta.

Eduskunnasta vieraat tapaavat Suomen IPU-ryhmän jäseniä, ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien edustajia sekä eduskunnan Iso-Britannia-ystävyysryhmän jäseniä. Ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen eduskunnan oikeusasiamiehen, Ihmisoikeuskeskuksen, Ulkopoliittisen instituutin ja Huoltovarmuuskeskuksen toimintaan. Lisäksi vieraat kuulevat puolustusministeriön katsauksen Suomen puolustuspolitiikasta.

Ison-Britannian valtuuskuntaa johtaa Karen Bradley, ja siihen kuuluvat hänen lisäkseen kansanedustajat Dan Carden, John Nicolson, Bob Blackman sekä lordi Alan Beith parlamentin ylähuoneesta.

Aihealueet
Kansainväliset asiat