Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Valokuvanäyttely ”Olen vierelläsi” 20.–30.1.2015

Julkaistu 16.1.2015 13.22

Valokuvanäyttely ”Olen vierelläsi” 20.–30.1.2015

Olen vierelläsi -valokuvanäyttely esittelee välähdyksiä omaishoitajina toimivien ihmisten arjesta. Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ja Omaishoitajat ja läheiset -liitto esittelevät valokuvaaja Satu Kemppaisen kuvia valokuvanäyttelyssään.

​ Näyttelyn kuvien myötä katsojalle tulevat tutuksi omaishoitajuus ja erilaiset omaisena toimimisen tilanteet. Yhteistä kaikille omaisille on vastuunkanto sekä huoli hoidettavasta läheisestä.

Valokuvaaja Satu Kemppainen on kuvannut omaisjärjestöjen yhteisnäyttelyyn kuvia viidestä eri perheestä, joista yksi perheenjäsenistä toimii toisen omaishoitajana. Perheenjäsen on näin paitsi äiti, isä, aviopuoliso tai sisar mutta myös hoitaja.

Omaishoitajan työ on vaativaa ja sitovaa. Näyttelyn tarkoitus on tuoda esille omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa arkea kuvan keinoin. Ongelmallista on myös se, että osa hoitajista ei saa ollenkaan omaishoidon tukea. Näyttely haluaa muistuttaa, että omaistaan kotona hoitavat säästävät kuntien rahaa miljardeja euroja vuosittain. Säästön ollessa niin suuri kuntien kannattaisi maksaa omaishoidon tukea nykyistä useammille.

Omaisjärjestöjen kiertävä valokuvanäyttely on esillä tammikuussa Eduskunnan kirjastossa, helmikuussa Kirjasto 10:ssä, maaliskuussa Myyrmäkitalossa, maalis-huhtikuun taitteessa Helsingin Rautatieasemalla, toukokuussa Tampereen Hervannan kirjastossa ja syksyllä Tikkurilan kirjastossa.

Näyttely on esillä Eduskunnan kirjastossa, Aurorankatu 6, kirjaston aukioloaikoina.

Lisätietoja näyttelystä:
Johanna Jussila Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ry, +358 45 847 9463, johanna.jussila@finfami.fi

Valokuva: Satu Kemppainen  

Kirjaston aukioloajat

Aihealueet
Kirjasto