Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Valtiontalouden tarkastusvirasto luovutti vuosikertomuksensa eduskunnalle

Julkaistu 15.9.2022 11.05
Puhemies Matti Vanhanen istuu tuolissa käsisssään VTV:n vuosikertomus. VTV:n Sami Yläoutinen ja Vesa Koivunen istuvat sohvalla.

​Puhemies Matti Vanhanen otti vastaan VTV:n vuosikertomuksen torstaina 15. syyskuuta. Kertomuksen luovuttivat VTV:n pääjohtaja Sami Yläoutinen (keskellä) ja apulaisjohtaja Vesa Koivunen (oikealla).

Valtiontalouden tarkastusvirasto luovutti vuosikertomuksensa eduskunnalle

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Sami Yläoutinen ja apulaisjohtaja Vesa Koivunen luovuttivat VTV:n vuosikertomuksen puhemies Matti Vanhaselle torstaina 15. syyskuuta 2022.

Kertomuksessa esitetään tarkastusten tuloksien perusteella muodostetut johtopäätökset valtion taloudenhoidon ja hallinnon tilasta sekä yhteenveto eduskunnan kannalta tärkeimmistä tarkastushavainnoista. Lisäksi kertomuksessa on katsaus tarkastusviraston toiminnasta vuosikertomusjaksolla.

Valtiontalouden tarkastusviraston tehtävänä on tarkastaa valtion taloudenhoitoa ja omaisuuden hallintaa. Lisäksi se valvoo finanssipolitiikkaa sekä puolue- ja vaalirahoitusta. Viraston tavoitteena on osaltaan varmistaa, että valtion varoja käytetään järkevästi ja tehokkaasti eduskunnan osoittamiin kohteisiin lakia noudattaen.

Vuosikertomuksen voi lukea kokonaisuudessaan VTV:n verkkosivuilta

Aihealueet