Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Vanhanen kiitti Metsolaa johtajuudesta Ukrainan tukemisessa

Julkaistu 21.6.2022 17.00
Roberta Metsola ja Matti Vanhanen.

​​

Vanhanen kiitti Metsolaa johtajuudesta Ukrainan tukemisessa

​Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Ukrainan. Moldovan ja Georgian pyrkimys Euroopan unioniin ja EU:n tulevaisuus nousivat päärooliin, kun europarlamentin puhemies Roberta Metsola ja eduskunnan puhemies Matti Vanhanen tapasivat eduskunnassa tiistaina 21. kesäkuuta.

”Haluan kiittää puhemies Metsolaa hänen johtajuudestaan Euroopan parlamentissa ja erityisesti Ukrainan tukemisesta. Meidän on jatkettava tukeamme Ukrainalle, myös sotilasapua, ja Venäjä on saatettava vastuuseen raaoista ja rikollisista toimistaan”, Vanhanen painotti.

Vanhasen mukaan eduskunnassa on laajaa tukea sille, että Ukraina ja Moldova sekä tiettyjen edellytysten täyttyessä myös Georgia saisivat Euroopan unionin ehdokasvaltion aseman. Eduskunnan suuri valiokunta käsittelee asiaa huomenna keskiviikkona hallituksen tiedonannon pohjalta.

”Euroopan tulevaisuuden näkökulmasta EU on osoittanut pandemian ja Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan aikana, että se pystyy reagoimaan kriiseihin nopeasti. Meidän on kuitenkin kehitettävä kriisinsietokykyämme edelleen”, Vanhanen totesi.

Vanhasen ohella Metsola tapasi tiistaina eduskunnassa suuren valiokunnan puheenjohtajan Satu Hassin sekä eduskuntaryhmien edustajia. Metsola vierailee Suomessa 20.–21.6. puhemies Matti Vanhasen kutsusta. Hän tapasi vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön. 

Lisää kuvia vierailusta on eduskunnan Flickrissä.​

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Puhemiehet