Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Loistavat sielut - ihmiskunnan mestareita -taidenäyttely Eduskunnan kirjastossa

Julkaistu 23.1.2018 9.15

Loistavat sielut - ihmiskunnan mestareita -taidenäyttely Eduskunnan kirjastossa

Näyttely on omistettu vuoden 2018 Vainojen uhrien muistopäivälle.

​​Loistavat sielut -taidenäyttely kuuluu Inna Rogatchin Ihmisyys-nimiseen kulttuuri- ja opetushankkeeseen, joka perustuu historian tutkimukseen ja koostuu valokuvista, esseistä, elämänkerrallisista merkinnöistä ja musiikkivideoista. Hankkeessa esitellään sankarillisia ja myötätuntoisia ihmisiä 17 maasta, humanisteja, jotka ovat esimerkkejä moraalisesta vahvuudesta nykypäivänkin ihmisille.

Kokoelman Helsinki Edition 2018 -näyttely on päivitetty ja laajennettu versio Inna Rogatchin Euroopan parlamentissa 2017 avatusta Ihmiskunnan Mestarit -projektista. Näyttelyssä on esillä 34 taideteosta. 

Inna Rogatchi on kansainvälisesti tunnettu kirjailija, historioitsija, elokuvantekijä ja taiteilija. Hänelle on myönnetty Italian Il Volo di Pegaso taidepalkinto, Chicagon elokuvafestivaalin erityistunnustus, New Yorkin Lastenmuseon tunnustus erinomaisesta työstä taiteen ja kulttuurin alalla, sekä muita kansainvälisiä palkintoja. 

Eduskunnan kirjastossa esillä olevan näyttelyn järjestää eduskunnan parlamentaarinen Uskonto ja Uskonnonvapausryhmä ja näyttelyn suojelija on Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.


Näyttely on esillä Eduskunnan kirjastossa 22.1.−3.2.2018. Näyttelyyn on vapaa pääsy kirjaston aukioloaikoina: maanantai 9–16.15, tiistai - torstai 9–18, perjantai 9–16.15, lauantai 9–15.

Eduskunnan kirjasto, Aurorankatu 6, Helsinki

Lisätietoja:
Merja Eräpolku, merja.erapolku@eduskunta.fi
Inna Rogatchi, inna.rogatchi@gmail.com

Aihealueet
Kirjasto