​Eduskunta-aineistot ja eduskunnan arkisto

Eduskunnan kirjasto ja arkisto tarjoavat asiakkaidensa käyttöön erityisesti eduskuntatyöhön liittyviä painettuja ja alkuperäisiä aineistoja. Tarjoamme myös näihin ja muihin arkiston aineistoihin, kuten valokuviin liittyvää neuvontaa, koulutusta sekä kattavia hakupalveluja.

Lisää tietoa eduskunta-aineistoista.

Suomen painetut valtiopäiväasiakirjat säätyvaltiopäiviltä lähtien kuuluvat kirjaston ja arkiston kokoelmiin. Kokoelmiin kuuluu myös mm. valiokuntien asiantuntijoiden lausuntoja.

Lisää tietoa arkiston akuperäisaineistoista.

Eduskunnan arkistossa säilytetään muun muassa eduskuntatyössä syntyvät asiakirjat ja eduskunnan hallinnolliset asiakirjat sekä kuva-aineistoa. Valtaosa asiakirjoista on julkisia.

Lisää tietoa teoksesta Yksi kamari – kaksi sukupuolta.

Suomen eduskunnan ensimmäiset naiset. Vuonna 1997 julkaistu Yksi kamari – kaksi sukupuolta -teos uudelleenjulkaistiin verkkokirjana 23.5.2017.

Lisää tietoa valtiopäiväasiakirjoista.

Valtiopäiväasiakirjoja ovat eduskunnassa käsiteltävät ja eduskuntatyön tuloksena syntyvät asiakirjat ja pöytäkirjat. Suurin osa aineistosta on saatavana myös sähköisessä muodossa.

Lisää tietoa historiallisista dokumenteista.

Eduskunnan kirjastosta löytyy valtiopäiväasiakirjojen lisäksi myös muuta valtiopäiviin liittyvää aineistoa, mm. historiallisia asiakirjoja ja tietoja säätyvaltiopäivistä.

Lisää tietoa Eduskuntaa käsittelevistä teoksista.

Eduskuntaa käsitteleviä julkaisuja löytyy Eduskunnan kirjastosta ja kirjaston Selma-kokoelmatietokannasta.

 Tietopalvelulta kysyttyä

 

 

Mikä on ollut kansanedustajien ikäjakauma eri aikoina?https://www.riksdagen.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/mika-on-ollut-kansanedustajien-ikajakauma-eri-aikoina.aspxMikä on ollut kansanedustajien ikäjakauma eri aikoina?2021-05-03T09:50:00Z
Miten löydän sote-uudistukseen liittyvät eduskunta-asiakirjat?https://www.riksdagen.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/miten-loydan-sote-uudistukseen-liittyvat-eduskunta-asiakirjat.aspxMiten löydän sote-uudistukseen liittyvät eduskunta-asiakirjat?2020-12-10T12:00:00Z
Mistä löydän korona-ajan lisätalousarvioiden valtiopäiväasiakirjat?https://www.riksdagen.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/mista-loydan-korona-ajan-lisatalousarvioiden-valtiopaivaasiakirjat.aspxMistä löydän korona-ajan lisätalousarvioiden valtiopäiväasiakirjat?2020-07-30T07:40:00Z
Milloin valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuuden tutkinnassa on päädytty syytteeseen?https://www.riksdagen.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/milloin-valtioneuvoston-jasenen-virkatoimen-lainmukaisuuden-tutkinnassa.aspxMilloin valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuuden tutkinnassa on päädytty syytteeseen?2020-07-21T07:15:00Z