​Vie​railul​le eduskuntaan

Eduskuntataloon voi tulla tutustumaan varaamalla maksuttoman opastetun kierroksen. Lisäksi eduskunnan kaikki täysistunnot, Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (sisäänkäynti F) ja Eduskunnan kirjasto (sisäänkäynti C) ovat avoinna yleisölle. Koronatilanteen vuoksi edellä mainitut kohteet ovat kuitenkin toistaiseksi yleisöltä suljettuna.​

Kouluille avautui mahdollisuus varata etävierailu Teams-yhteyden välityksellä

Koronaepidemian takia opastetut vierailut Eduskuntatalossa alkavat aikaisintaan kesäkuussa 2021. Opastettujen eduskuntavierailujen tilalle tarjotaan nyt etävierailuja Teams-yhteyden välityksellä.

Alkuvaiheessa etävierailut on suunnattu peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille, myöhemmin tiedotettavana ajankohtana palvelu avautuu kaikille vierasryhmille. ​

Opettaja voi varata vierailun vapaana olevista ajoista luokalle sopivaan ajankohtaan. Voimme tarvittaessa muokata opastuksen aloitusaikaa, toista kellonaikaa voi kysyä osoitteesta oppaat(at)eduskunta.fi. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.​​

Kouluille suunnattuja vierailuja voi varata alla olevien linkkien kautta​ 
(linkit avautuvat uuteen välilehteen ja johtavat pois eduskunnan sivulta)
 

Eduskunnan opastetut vierailut Eduskuntatalossa alkavat aikaisintaan kesäkuussa

​Koronatilanteen vuoksi​ eduskunnassa ei tällä hetkellä järjestetä opastettuja kierroksia, myöskään uusia varauksia ei oteta vastaan.

Eduskuntatalon tärkeimpiin tiloihin voit tutustua opastustauon aikana virtuaalisesti. Lisätietoa saat klikkaamalla kierroksella sinivalkoisia kuvakkeita. Aloita virtuaalikierros tästä (linkki johtaa pois eduskunnan verkkosivuilta). Opastettujen eduskuntavierailujen tilalle tarjotaan pian myös digivierailuja, aluksi vain koululaisryhmille.

Vierailupalveluja ​koskevat kysymykset voi lähettää osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi.  Tarkista myös usein kysytyt kysymykset. Opaspalveluiden puhelinpäivystys on auki arkisin klo 9.30-11.30, puh. 09 432 2027.

Täysistuntoyleisö

Yleisölehteri on tällä hetkellä suljettu varautumistoimenpiteenä koronaviruksen vuoksi.

Täysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Sisäänkäynti avataan noin 15 minuuttia ennen istunnon alkua. Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää. Yleisölehterille on esteetön pääsy.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskuntatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja. 

 ​Kuvakartta Eduskuntatalosta, sanakartta alla.

 Linkki sanakarttaan Eduskuntatalosta