Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kansalaisaloite "Uhanalaisten lajien metsästäminen kiellettävä metsästyslaissa" luovutettiin eduskunnalle

Julkaistu 15.10.2021 10.30

​​Kansalaisaloite "Uhanalaisten lajien metsästäminen kiellettävä metsästyslaissa" luovutettiin eduskunnalle 15. lokakuuta 2021 Kansalaisinfossa. Luovuttajat vasemmalta oikealle Aki Arkiomaa, Petri Lampila ja Iikka Kivi. Vastaanottajana istuntoyksikön päällikkö Antti Linna.

Kansalaisaloite "Uhanalaisten lajien metsästäminen kiellettävä metsästyslaissa" luovutettiin eduskunnalle

Kansalaisaloite " Uhanalaisten lajien metsästäminen kiellettävä metsästyslaissa" luovutettiin eduskunnalle perjantaina 15. lokakuuta. Aloitteen luovuttivat Aki Arkiomaa, Petri Lampila ja Iikka Kivi. Eduskunnan puolesta aloitteen vastaanotti istuntoyksikön päällikkö Antti Linna.

Kansalaisaloitteen tekijät haluavat muuttaa metsästyslakia siten, että eläinlajin ollessa Suomessa, Euroopassa tai maailmanlaajuisesti uhanalainen, se on säädettävä valtioneuvoston asetuksella aina rauhoitetuksi, jollei lajia ole muutoin lailla rauhoitettu. Aloite keräsi 52 060 kannatusilmoitusta.

Vähintään 50 000 äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi. Allekirjoitukset aloitteeseen on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa.

Aloitteeseen ja sen perusteluihin voi tutustua Kansalaisaloite.fi -palvelussa

Aloite ja sen käsittelytiedot julkaistaan 15.10. aikana myös eduskunnan sivuilla: KAA 9/2021

Lue lisää kansalaisaloitteista ja niiden käsittelystä eduskunnassa

Aihealueet
Lakien säätäminen