​”Me haluamme luvata kaikkea hyvää kaikille”. Vaalimainosnäyttely Eduskunnan kirjastossa 15.3.–30.4.2019. Kuva: Heikki Rajala / Eduskunta

​Vaalimainoskokoelman käyttösäännöt

Eduskunnan kirjaston vaalimainoskokoelma on kirjaston asiakkaiden käytettävissä. Eduskunnan kirjaston hallitus on hyväksynyt 4.12.2019 seuraavat käyttösäännöt.

1 ​§

Eduskunnan kirjaston asiakkaat saavat käyttää vaalimainoskokoelmaa eduskunnan kirjaston tiloissa. Aineisto ja sen metatietotaulukko ovat käytettävissä digitaalisessa muodossa Eduskunnan kirjaston tiloissa olevalla asiakastyöasemalla. Aineistosta ei voi tehdä digitaalisia kopioita eikä välittää edelleen digitaalisesti.

2 §

Tutkimustyön sitä edellyttäessä, voidaan tutkijan käyttöön myös antaa alkuperäiset vaalimainokset. Alkuperäisestä aineistosta voi tutkija itsenäisesti tehdä kopioita.

3 §

Kokoelman käyttäjä vastaa siitä, että aineistoon liittyviä tekijänoikeuksia ei loukata ja siitä, ettei muutoinkaan käytä aineistoa lain tai hyvä tavan vastaiseen tarkoitukseen.

4 §

Vaalimainoskokoelmaa voidaan käyttää myös eduskuntatyöhön ja poliittiseen historiaan liittyvien sisällöntuotantojen ja näyttelyiden yhteydessä eduskunnan kansliassa.

5 §

Vaalimainoskokoelmaa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.

6 §

Käyttäessään aineistoa käyttäjä hyväksyy nämä käyttösäännöt.

 

Vaalimainontaa 70-luvulla.
Vaalimainontaa 70-luvulla.