Islamic law and international law : peaceful resolution of disputes

Islamic law and international law : peaceful resolution of disputes

Powell, Emilia Justyna: Islamic law and international law : peaceful resolution of disputes. New York, Oxford University Press, 2020. 314 s.

​Riidanratkaisuun ja konfliktien hallintaan keskittyvä Islamic Law and International Law on mielenkiintoinen tutkimus kansainvälisen oikeuden ja islamilaisen oikeusperinteen suhteesta.

Vaikka länsimaissa islamilainen oikeusperinne nähdään usein yhtenä kokonaisuutena, traditiot sekä maallisen ja uskontoon perustuvan oikeuden suhde poikkeavat merkittävästi toisistaan eri islamilaisissa valtioissa. Powell argumentoikin, että vaikka kansainvälisen ja islamilaisen oikeuden juuret ovat erilaisia, on niillä enemmän yhteistä kuin usein huomataankaan. Myös islamilainen oikeusperinne sisältää elementtejä, jotka ovat yhteensopivia pääosin länsimaiseen oikeusperinteeseen perustuvan kansainvälisen oikeuden kanssa.

Laajaan empiiriseen aineistoon nojautuva teos tarjoaa aiheeseensa tuoreen näkökulman, joka avartaa käsityksiä kansainvälisen oikeuden ja islamilaisen oikeusperinteen suhteesta ja käytännön soveltamisesta.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa
Julkaisun esittely Google-teoshaussa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 3.8.2020 11.55
Muokattu 3.8.2020 11.55