Tarinoita suomalaisesta työelämästä

Tarinoita suomalaisesta työelämästä

Järvensivu, Anu: Tarinoita suomalaisesta työelämästä. Tampere, Työterveyslaitos, 2014. 192 s.

​Työelämän muutokset – suuret ja pienet – ovat tätä päivää. Työelämässä selviytyminen edellyttää työn ja sen tekemisen tapojen hallintaa sekä pohdintaa omasta suhteesta työhön ja työuraan. Tässä teoksessa esillä ovat työelämään liittyvät tarinat ja niiden kertojat.

Kirja pohjautuu suomalaisten työelämäkokemuksistaan ja työssä pärjäämisestään vuosina 2011–2012 kirjoittamiin tarinoihin. Tutkimuksen aineistona on 48 kirjoitusta. Ne ovat kaikki ainutlaatuisia.

Kirjassa kerrotaan tarinoita erityisesti muutoksen näkökulmasta: miten työelämä on muuttunut ja miten muutosten keskellä on pärjätty. Kirja esittelee sekä kärsimys- että onnentarinoita. Tarinoissa näkyy yhteiskunnan monimuotoisuus ja yhteiskunnassa tapahtuneet muutokset.

Tarinoiden avulla työelämä tulee hallittavammaksi. Toisten työelämätarinoiden kautta voi saada näkökulmia omaan työhistoriaansa ja työelämässä selviytymiseen.

 

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 22.9.2014 9.00
Muokattu 20.4.2015 12.26

 Tutustu myös